top of page

Online inspiratiesessies

De inspiratiesessies worden verplaatst naar een later tijdstip dit jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen op het gebied van corona. We houden je uiteraard op de hoogte. 

 

Er gebeuren al veel mooie dingen rondom de Sportakkoorden in de Noordkop. Om alle betrokkenen te inspireren nog meer in beweging te komen houden we twee online inspiratiebijeenkomsten. 

Meld je aan namens jouw vereniging, gemeente of organisatie en kies de workshops waar je meer van wilt weten!

 

Wanneer: 21 en 26 oktober (het programma is beide avonden hetzelfde) 

Tijdstip: 19.00 – 20.30 uur (uitloop naar 20.45 uur) 

Waar: online, je hoeft de deur niet uit  

Voor wie: bestuurders van sportverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, jongerenwerk, beheerders van kantines en restaurants, trainers, bso’s, bedrijven en alle andere belangstellenden binnen de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Zet de uitnodiging vooral breed uit binnen je organisatie!  

Programma

Deel 1: plenair met korte toelichting op de 6 ambities uit het landelijke Sportakkoord en voorbeelden uit de lokale Sportakkoorden.  

Deel 2: 2 workshoprondes van ieder 30 minuten met keuze uit vijf workshops. De workshops worden door experts geleid. We verwachten een actieve rol van de deelnemers. Vermeld op het inschrijfformulier aan welke workshops je wilt deelnemen.

NB: workshop 3 duurt 60 minuten. Kies je voor deze workshop, dan is het niet mogelijk een tweede te kiezen.

Deel 3: plenaire afsluiting waarin we graag horen welke nieuwe samenwerkingen en ideeën de workshops hebben opgeleverd. Hier is ook gelegenheid om vragen te stellen. We sluiten af met de lancering van een nieuw online platform.

Opzet  
 1. Presentatie van de expert. 

 2. Brainstorm deelnemers over werkwijze en eventuele samenwerking met andere organisaties. 

 3. Aanmelden: ben je enthousiast geworden wat de bijeenkomst jou, jouw club of organisatie kan bieden? Geef je dan op via de button hieronder (even helemaal naar beneden scrollen). Deelname is gratis en er geldt geen maximum aantal deelnemers per organisatie. 

Workshops 
 1. Inclusief sporten en bewegen 
  Wil je leden die fysiek niet meer mee kunnen doen met het huidige aanbod van je club toch betrokken houden? En ze een sociale omgeving bieden om eenzaamheid te voorkomen? Ontdek in deze workshop de mogelijkheden van De Derde Helft en OldStars én de ondersteuningsmogelijkheden van het Ouderenfonds.  
  Expert: Anne Bulsink en Johan Annema van het Ouderenfonds. 

 2. Vitale sport- en beweegaanbieders 
  Hoe komt mijn club in aanmerking voor gratis trainingen en deskundigheidsbevordering voor trainers, bestuurders en andere vrijwilligers? Ontdek in deze workshop kansen en mogelijkheden van de Sportlijn om jouw club (nog) vitaler te maken. Voor vertegenwoordigers van sportverenigingen.  
  Expert: Sigrid Schweitzer, Adviseur Lokale Sport in de Noordkop. 

 3. Positieve sportcultuur - sociale veiligheid (kies je voor deze workshop van 60 minuten, dan kun je geen andere kiezen)
  Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Bestuurders en begeleiders zijn de ogen en oren van de sportclub en verantwoordelijk voor een veilig en positief sportklimaat. Zorg voor de veiligheid van je leden door preventieve maatregelen in te voeren, zoals gratis VOG’s voor vrijwilligers aanvragen en een vertrouwenspersoon aanstellen. En je hebt nu meldplicht bij een vermoeden van seksuele intimidatie, wat houdt die precies in? In deze workshop krijg je suggesties aangereikt.
  Expert: Ted van der Bruggen, Centrum Veilige Sport Nederland. 

 4. Van jongs af aan vaardig in bewegen 
  Werken met het Athletic Skills Model. De 10 grondvormen van bewegen. Jeugd en volwassenen van nu zijn aanzienlijk minder fit en motorisch vaardig dan vroeger. Het Athletic Skills Model (ASM) geeft een andere betekenis aan beweegarmoede: we bewegen niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Studies laten zien dat (top)sporters die in hun jeugd veel verschillende sporten hebben gedaan, daar voordeel uit halen voor hun prestaties. Deze variatie verkleint de kans op blessures en draagt bij aan een leven lang gezond bewegen. De 10 grondvormen van bewegen staan centraal. Leer hoe je deze bij je club of op school kan toepassen.  
  Expert:  

 5. Sportieve sportcultuur - gezondere (sport)omgeving 
  De weg naar een gezondere (sport)omgeving met Team:Fit en JOGG. Ben jij al bezig of wil je een start maken met een gezondere omgeving voor jouw leden, deelnemers, leerlingen of buurt? Met professionals ga je aan de slag met jouw ideeën en vragen.  
  Experts: ex-volleybalinternational Debby Stam, Team:Fit, en JOGG-regisseurs Melissa Deenstra en Tanja Ites.  

Aanmelden voor de inspiratiesessie
bottom of page