top of page

Lokale praktijkvoorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. Ideeën die ingediend zijn en tot uitvoer zijn gekomen dankzij het lokale Sportakkoord, krijgen hier een plek.

Laat je inspireren tot nieuwe ideeën.

Beweegdag voor jong en oud in Wieringerwerf 

Op woensdag 19 oktober organiseerde Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer een beweegdag voor jong en oud. Tijdens de dag konden de deelnemers kennismaken met een aantal 'nieuwe' sporten. Deze nieuwe sporten krijgen een plek op het toekomstige sportaccommodatie Campus de Terp. De sporten die je kon uitproberen waren, bowls, boccia, kubbs en badminton, daarnaast was er ook een Xwall een interactieve muur.   

Opening basketbalveld Hippolytushoef 

Wethouder Mary van Gent van gemeente Hollands Kroon heeft het volledig opgeknapte basketbalveld aan De Weel in Hippolytushoef heropend. Dit deed zij met een raak schot door de basket. Hierna speelde de jeugd een wedstrijd op het veld. 

Start to Athletics AV Wieringermeer 

In september heeft AV Wieringermeer Start to Athletics georganiseerd voor basisschooljeugd. In twee weken tijd hebben 10 enthousiaste deelnemers kennis gemaakt met de atletieksport. Donderdag 22 september sloten wij de Start to Athletics af met een wedstrijd. De kinderen hebben genoten van balgooien, verspringen en een hardloopnummer. Langs de kant kregen ze aanmoedigingen van opa's, oma's, vaders, moeders, ooms en tantes!

Lijkt het jou ook leuk om atletiek te gaan doen? Kom dan trainen op de dinsdag- en/of donderdagavond van 18.00-19.00. Er is ook een aanbod voor de jongeren en volwassenen. Kijk voor meer info op: www.avwieringermeer.nl

Zomerboost Advendo 

Normaal gesproken ligt het sportaanbod voor de senioren bij gymvereniging Advendo stil gedurende de zomermaanden. Door de Zomerboost van het Sportakkoord durfde de verenging het aan om de lessen voor de senioren te continueren. Met het doel om meer structuur te bieden, sociaal aanbod aan te bieden in de zomermaanden voor de meer kwetsbare leden en meer continuïteit te bieden in het lesaanbod. Tijdens de zomermaanden heeft de vereniging 1 les per week aangeboden. Elke les kwamen er tussen de 10 en 15 enthousiaste leden. De lessen zijn gericht op sport, spel, conditie en kracht. Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en niveau, waarbij plezier hoog in het vaandel staat.

Eerste Hollands Kroonse Spelen een succes!

Op zaterdag 9 juli was de allereerste editie van de Hollands Kroonse Spelen. Het was een mooie dag vol sport, gezondheid, lekker eten en drinken, workshops en feest! Bezoekers konden meedansen met bekende acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp of meedoen met één van de andere sportieve clinics of workshops van verenigingen en sportaanbieders. Er was een hapje en drankje voor de bezoekers en verschillende kraampjes om te bezoeken.

Eerste echte inclusieve speeltuin in Hollands Kroon

Zaterdag 16 juli is Speeltuin Oude Niedorp geopend door wethouder Lilian Peters. Deze speeltuin is de eerste echte inclusieve speeltuin in gemeente Hollands Kroon. De speeltuin heeft 4 speeltoestellen waar kinderen en jongeren met een beperking ook kunnen spelen. De speeltuin is tot stand gekomen door een groep enthousiaste inwoners. Zij zijn op zoek gegaan naar sponsoren voor het realiseren van de speeltuin. Het Sportakkoord was één van die sponsoren en heeft bijgedragen aan de inclusieve speeltoestellen. 

Succesvol 'Concours de Wironruiters'

Afgelopen 14 en 15 mei 2022 vond het Concours de Wironruiters plaats. Een concoursweekend vol met paardensport; Bixierubrieken, open springcompetitie en dressuurwedstrijd klasse BB tot en met de ZZ-licht. Nick Ros, Internationaal Eventing ruiter heeft zondag een spectaculaire demonstratie gegeven. De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement!

De Wironruiters organiseert veel, maar een weekend vol met paardensport is weer nieuw! Dit weekend moest dan ook een bijzonder weekend worden. Zodoende is er veel geïnvesteerd in het vinden van sponsoren zodat er voor de deelnemers veel mooie prijzen te winnen waren, maar is ook het sportakkoord aangeschreven om het mogelijk te dat onder andere Nick Ros (Internationaal Eventingruiter), een spectaculaire demonstratie kon geven. De wens van het bestuur van de Wironruiters is om weer te groeien tot een groots concoursweekend. Dit was het eerste jaar dat zij een aanzet maakten naar een dergelijk evenement.

Nieuwe verlichting 

De verlichting op het veld van HV Tonegido was niet meer voldoende om in de avonduren te handballen. Dit is de reden waarom ze een plan hebben gemaakt om dit veranderen waarbij veiligheid en duurzaamheid voor staat. Met financiële ondersteuning van het Sportakkoord hebben ze nieuwe lichtmasten en LED lampen aangeschaft. 

Cursus 'Zwemmend Redden'

Vanuit Stichting Sport en Welzijn is het initiatief gestart om in Zwembad De Terp de cursus "Zwemmend Redden Voor Zwembaden" te organiseren. De vrijwilligers die meehelpen bij de organisatie van evenementen in het zwembad moeten deze cursus gevolgen. Samen met de vaste huurders van ons bad, duikvereniging Zeus Faber en Stichting Aangepast Sportbeoefening (S.A.S), hebben in totaal 8 personen deze cursus gevolgd.

 

D‌e cursusleidster heeft de groep op 8 zaterdagen theorie en praktijkles gegeven. Dit laatste bleek voor een aantal deelnemers nog een flinke uitdaging. Voor diegene die dit graag wilde werd in Zwembad De Terp extra trainingstijd geboden.

Het examen werd door een officiële examinator afgenomen en alle 8 personen zijn geslaagd!
De kosten van deze cursus werden vergoed vanuit het Lokaal Sportakkoord. We kunnen spreken van een prima samenwerking tussen verenigingen met een mooie ondersteuning.

Bewegen voor Ouderen Kreileroord

Senioren Vereniging De Doorbraak, LSBO-HK en fysiotherapeut Marlou van der Lee zijn in Kreileroord een beweegclub gestart voor senioren. De beweegclub is opgestart ter stimulering van de gezondheid en het tegengaan van eenzaamheid. Om de beweegclub zo laagdrempelig mogelijk te maken voor de ouderen heeft de Seniorenvereniging een aanvraag ingediend bij het Sportakkoord. 

Fit en Fun les voor kinderen van 2 t/m 5 jaar!

T.C. de Kogge en Tennis University hebben samen een nieuw programma opgezet genaamd Fit en Fun. Op een speelse manier aan de slag met de motorische vaardigheden voor de jongste jeugd. Een goede basis leggen om vandaar uit een sport te kunnen gaan beoefenen die zij leuk vinden.

De groep op de woensdagmiddag werd al zo groot dat er nu een nieuwe groep is gemaakt op de zaterdag. We hebben dankzij het Sportakkoord veel leuke materialen kunnen aanschaffen, heel blij mee!

Prachtig om zoveel kleintjes al lekker te zien bewegen!

Sportakkoord ‘helpt’

Passende ondersteuning vanuit het Sportakkoord brengt paardrijvereniging de Wironruiters verder

 

Hippolytushoef – Ondernemend, ambitieus en initiatiefrijk…. Drie

woorden die ėėn op ėėn kenmerkend zijn voor paardrijvereniging

‘De Wironruiters’. Echter zijn voor het realiseren van de plannen die zij

bedenken niet altijd voldoende kennis en middelen in huis. In de winter

van 2020/ 2021 sloten zij zich aan bij het Sportakkoord Hollands Kroon en

plukten hier de vruchten van. Vanuit het stimuleringsbudget zijn de

aanschaf van verlichting voor de buitenbak en een nieuwe set

springbalken vergoed. Maar de grootste winst was nog dat het

ledenaantal door deze aanschaffen aanzienlijk gestegen is en de

vereniging verder heeft kunnen groeien tot de bloeiende vereniging

die het nu is.

 

Plannen en dan?

Het bestuur van de Wironruiters bruist van de ideeën en plannen om uit te voeren om steeds weer een uitdagend aanbod neer te zetten voor de paardenliefhebbers. Diverse activiteiten worden aangeboden, voor kleine kinderen tot ruiters die op hoog niveau hun wedstrijden rijden. Om het groeiende publiek tevreden te houden maar ook voor de veiligheid, is het van belang dat je met enige regelmaat onderhoud te plegen of verbeteringen aan te brengen aan de accommodatie. Helaas zijn hier niet altijd voldoende middelen voor om dit ook echt te kunnen doen of komt het aan op keuzes maken.

 

                                                          Verlichte balken

                                                          Toen in december 2020 bleek dat er vanwege Corona niet in de binnenbak                                                                      gereden kon worden, is er met de financiële ondersteuning vanuit het                                                                              Sportakkoord verlichting in de buitenbak gerealiseerd. Dit heeft gemaakt dat de                                                            leden van de Wironruiters de gehele winter door hebben kunnen rijden. De vaste                                                groepslessen worden vooral in de avond gereden. Door de verlichting in de                                                                      buitenbak is het voor ruiters die niet in de les meerijden, altijd mogelijk om hun                                                              paard te trainen.

 

                                                         Ook zijn de springbalken vervangen door mooie helder gekleurde balken. Hier is                                                           al volop gebruik van gemaakt; tijdens heuse springwedstrijden,                                                                                           balkjestrainingen, dressuurlessen en springlessen. De balken komen wekelijks                                                               wel een keer of 3 van de muur. Tot groot plezier van de leden, maar ook zeker van de deelnemers die zij uit de wijde omgeving ontvangen. Naast dat ze erg leuk zijn om te gebruiken, is het ook wel een gekleurd visitekaartje aan de wand.

 

100 leden

In september 2021 vierde de club dat zij 100 leden behaald hadden. Nu is het niet na te gaan of dit geheel mogelijk is gemaakt door toedoen van het Sportakkooord, maar het heeft er zeker aan bijgedragen. De boodschap die de vereniging naar buiten uitstraalt is dat er wat gebeurd en dat ze in beweging zijn en daar ondersteund het Sportakkoord enorm in. In beweging zullen ze nog wel een tijdje blijven, de volgende plannen liggen alweer ter toetsing bij de klankgroep van het Sportakkoord.

 

Gevarieerd trainen

De komende periode zullen deze investeringen weer goed gebruikt worden

door de paardensportliefhebbers; zondag 27 maart is er een springcompetitie,

3 april een bixiedag, 10 april een dressuurwedstrijd. Regelmatig wordt er tijdens

de groepslessen die binnen gereden worden, in buitenbak vrij gereden in het

licht van de lantaarns. Ideaal want zo is er altijd mogelijkheid om te rijden.

 

Sportakkoord

Het Sportakkoord Hollands Kroon is een samenwerking tussen sport- en

beweegaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg, bedrijfsleven en gemeente. Het

doel van het Sportakkoord is een samenleving creëren die nog vitaler en

gezonder is, waarin meer mensen met meer plezier sporten en bewegen. 

Vanuit het Rijk is een beperkt stimuleringsbudget beschikbaar voor de

uitvoering van de initiatieven binnen het Sportakkoord

Geslaagde kick off walking korfball bij Vido

Woensdag 6 april was de kick off van walking korfball bij korfbalvereniging Vido. Na een voorbereidingsperiode waar geregeld overleg is geweest met het Ouderenfonds en Team Sportservice was woensdag 6 april de start van het wekelijks aanbieden van walking korfball. Dit is een training voor senioren op de woensdagochtend van 10 tot 11 uur op het korfbalveld tegenover de sporthal.
De kick off werd feestelijk gevierd. Bij aankomst was er koffie met gebak en het Ouderenfonds en Team Sportservice waren aanwezig. Na de koffie ging het korfballen beginnen onder leiding van trainster Ellen Fasciana. Ellen heeft bij het ouderenfonds de speciale training doorlopen om Oldstart trainer te worden. Na de warming-up gingen de deelnemers verschillende oefeningen doen. Voor het walking korfball heeft Vido ballen aangeschaft die verschillen in gewicht, vorm en grootte. Iedereen kan op deze manier meedoen. Na de verschillende oefeningen is de training afgesloten met een wedstrijdje. 

De deelnemers waren enthousiast over de training en kijken uit naar volgende week. Wil jij ook een keertje meedoen? Dan ben je van harte welkom op woensdag, om 10.00 uur staat de koffie en thee klaar. Na de koffie en thee worden er verschillende oefeningen gedaan waarbij balans, conditie en samenspel centraal staan. 

Basketbalveld de Weel

Het basketbalveldje aan de Weel in Hyppolytushoef is aan vervanging toe. Het veldje wordt door basketbalvereniging Break Out '88 gebruikt om te trainen, maar het is ook voor algemeen gebruik. Vele kinderen en volwassen gebruiken het veldje om te sporten. Met behulp van de Hollands Kroonse Uitdaging, Kernbeheer Hollands Kroon en het Lokale Sportakkoord Hollands Kroon zorgt de basketbalvereniging voor een nieuw basketbalveld. 

Update juli 2022 basketbalveld

Er kon al worden gespeeld op het basketbalveld, maar de lijnen ontbraken nog. Dit is inmiddels gebeurd met behulp van Team Kernbeheer en Heijmans. 

Update april 2022 basketbalveld

De nieuwe tegels voor het veldje zijn gelegd door Ten Brinke Bestratingen. Door de initiatiefnemer Stef de Bueger zijn er twee nieuwe metalen netjes gekocht en opgehangen. De volgende wensen zijn het opknappen van de borden en de belijning van het veld. Het harde werk van de vrijwilligers van basketbalvereniging Break Out '88 zijn Senioren Hollands Kroon niet ontgaan. Zij hebben Break Out '88 verrast met een cheque van € 300,- voor nieuwe ballen op het nieuwe veld. 

Eerst wandelen, daarna samen lunchen

‘Hoe wordt Hollands Kroon de gezondste gemeente?’ Over die vraag hebben allerlei partijen lang en diep nagedacht. Een eerste activiteit die hieruit voortvloeit is ‘een beweegmoment voor de lunch’. Dit idee gaat nu concreet worden. Jan Barelds van cultuurhuis De Kolk wil een wandelgroep starten. Met hulp van het Sportakkoord Hollands Kroon en Team Sportservice.

 

Berend Opdam van Team Sportservice heeft al meerdere wandelgroepen in de Noordkop opgezet. Maar deze club gaat nog net een stapje verder. “De groepen in de regio wandelen een uur en doen dan een kop koffie of thee. Deze groep zou ook eens per week met elkaar op pad gaan, maar maken ook nog elke maand een gezonde lunch klaar met elkaar. Een diëtist kijkt over hun schouder mee of het ook wel echt gezond is”, lacht bewegingsagoog Berend Opdam. “En daarna gaan ze natuurlijk samen aan tafel. De diëtist kan dan nog wat tips geven over gezonde voeding en beweging.”

De eerste wandeling is op dinsdag 12 april en de eerste gezamenlijke lunch op dinsdag 3 mei. Wil je meer weten, neem dan contact op met Berend Opdam via bopdam@teamsportservice.nl

Samenwerking Advendo en BSO Hollands Kroon

Door de goede samenwerking tussen gymvereniging Advendo en BSO Hollands Kroon gingen de Ouder-kind en Nijntje beweegdiploma lessen door. Met een bijdrage uit het lokale Sportakkoord konden de lessen van Juf Marjolein overgenomen worden door Joyce, medewerker van BSO Hollands Kroon. Hiermee was de continuïteit van de lessen gewaarborgd en bleef het aanbod voor het jongste kind bestaan bij Advendo. 

Nationale Diabetes Challenge

Op dinsdag 18 mei begon Nationale Diabetes Challenge in Middenmeer. 20 weken lang gingen de deelnemers met elkaar wandelen op de dinsdag. Iedereen die mee wilde doen, mocht meedoen. Samen werkte ze op een eenvoudige manier aan hun gezondheid. De Challenge werd feestelijk afgesloten bij landgoed Hoenderdaell. De groep deelnemers zijn nog steeds elke dinsdag aan het wandelen. Ze starten om 10.00 uur vanaf beweegplein the Movement in Middenmeer.

Nieuwe materialen voor trainingsgroep Kracht en Balans

Professioneel trainen heeft voor trainingsgroep Kracht en Balans een aanvraag ingediend voor het aanschaffen van 2 soorten Aquabags. De Aquabags zijn inmiddels binnen en gebruikt in de lessen. De trainer kan zelf bepalen hoeveel water in de Aquabags gaat, wat prettig is om te gebruiken door de verschillende niveaus van de deelnemers. De deelnemers vinden het leuk en uitdagend om te werken met de nieuwe materialen en voor de trainers is het een leuke en goede manier om te werken aan de stabiliteit, kracht en balans van de deelnemers.

Tillift zwembad De Terp

Zwembad De Terp heeft een nieuwe tillift voor mindervalide zwemmers. De oude tillift was afgekeurd, dus het bestuur mocht op zoek naar een alternatief. Met de nieuwbouwplannen voor Campus de Terp in het achterhoofd ging het bestuur op zoek een veilige, goede en mobiele tillift, welke ook mee kan naar het toekomstige nieuwe zwembad. Een belangrijke en grote investering voor het zwembad. Met deze lift komt de doelstelling van SSWW “Een gezonde vitale samenleving voor iedereen van 0 tot 100, ieder met zijn/haar eigen talent.” Weer een stapje dichterbij! Deze aanschaf is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Sportakkoord Hollands Kroon en de Hollands Kroonse Uitdaging.

Vitaliteitsdag 2021

Nog even nagenieten van de Vitaliteitsdag 2021!

Wat lijkt het lang geleden. Op zaterdag 18 september heeft SSWW officieel de organisatie van Sportdorp Wieringermeer overgenomen van Team Sportservice Schagen Hollands Kroon. Het was een prachtige zonnige nazomerdag met een programma vol activiteiten voor alle inwoners van de Wieringermeer, mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Lokaal Sportakkoord.

Het doel van Sportdorp is ouderen te motiveren méér en eventueel samen te bewegen. Door elkaar op een actieve manier te ontmoeten vermindert eenzaamheid onder ouderen en blijven ze langer fit en vitaal. Laten we hopen dat het voorjaar 2022 ons weer volop sport en ontmoet mogelijkheden gaat bieden.

Pannaveld bij VV Succes

VV Succes heeft het doel gesteld om een pannaveld voor haar jeugd te realiseren van het geld wat is opgehaald met de grote clubactie. Door de grote clubactie maar ook door de club van 100, Sportakkoord Hollands Kroon, Hollands Kroonse Uitdaging en de vele vrijwilligers staat er nu een pannakooi bij VV Succes. Het is een groot succes! Het veldje wordt ontzetten veel gebuikt, zowel tijdens georganiseerde activiteiten als op momenten dat er geen activiteiten zijn. VV Succes ziet zelfs jeugdleden die hadden opgezegd terug in de pannakooi.

ZomerBoost 2021

Geef jouw club, vereniging of sportorganisatie een boost met de ZomerBoost-campagne! Van 21 juni 2021 tot eind augustus konden sportaanbieders clinics, sportdagen, proeftrainingen en andere leuke activiteiten aanbieden voor alle doelgroepen. Team Sportservice heeft de sportaanbieders ondersteunt met een informatiebijeenkomst en twee weken vol aantrekkelijke webinars over ledenwerving en behoud, Taakie, een gezonder aanbod en nog meer. Om de activiteiten te organiseren konden de sportaanbieder budget krijgen van het Sportakkoord. 

Peutertennis

De peutertennis bij T.C. de Maaier was een enorm succes, we zijn

voor de zomer gestart met twaalf peuters met een leeftijd van 2-6

jaar. De peutertennis vond plaats op de zondagochtend van

10:00-10:45. We hebben allerlei verschillende spelletjes gedaan

zoals gooi en vang spellen, mikspellen en spannende parcours.

Daarnaast hebben we zelfs al geoefend met een echt tennisracket,

sommige kinderen bleken echte tennistalentjes! Na de zomer

hebben we de peutertennis voortgezet en zijn er acht enthousiaste

kinderen blijven plakken. Wij hebben uiteindelijk afgesloten met

een verkleedfeest waarbij alle peuters prachtig werden geschminkt.

Dankzij de ZomerBoost hebben wij de middelen kunnen

aanschaffen om de peutertennis te organiseren. Denk hierbij aan

mini tennisnetjes, tennisballen van schuim en kleine rackets.

Hartelijk bedankt daarvoor! Dit stelt ons in staat om volgend jaar

opnieuw peutertennis te organiseren, hier hebben wij (de

jeugdcommissie) en de peuters weer enorm veel zin in.

Rollatorgym

Gymvereniging Advendo Wieringerwerf heeft de ZomerBoost-campagne gebruikt om een herstart te maken met rollatorgym, nadat het gestopt was door corona. Door de activiteiten van de gymvereniging is er nu weer een groepje deelnemers voor rollatorgym. Dit groepje komt nog steeds op de woensdag samen om te bewegen. 

Allereerste Jeugdtriatlon Wieringermeer

Na de goedbezochte trainingen van afgelopen weken, was het zondag 10 oktober zover: de allereerste editie van de Jeugdtriatlon Wieringermeer. Ongeveer 35 enthousiaste deelnemers deden mee, verdeeld in 3 leeftijdsgroepen.

Het eerste onderdeel bleek nog niet zo makkelijk als gedacht, 250 meter zwemmen en dan ook nog zo snel mogelijk. Vervolgens snel omkleden en hup naar je eigen fiets toe, waar de fietsbegeleiders al klaar stonden om met de groep en ronde van 10 kilometer om Wieringerwerf te fietsen. Tot slot met de nodige vermoeidheid in de benen dan ook nog zo hard mogelijk 2 km rennen richting atletiekveld en weer terug. Wat een prestatie dat alle deelnemers de finish hebben gehaald! Onder luid applaus van ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden werden dan ook trots de prestatiekaarten in ontvangst genomen.

Uiteraard met dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt en de Lidl die onder het motto ‘Lidl helpt lokaal’ diverse stuks fruit ter beschikking hebben gesteld. Deze geslaagde dag was een mooi voorbeeld van hoe meerdere verenigingen en organisaties (AVW, TV de Venne, Zwembad de Terp, Team Sportservice en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer) samen sterk kunnen zijn, door gebruik te maken van elkaars expertise. Op www.jeugdtriatlonwieringermeer.nl staat een filmpje met een mooi overzicht van de dag.

Jeugdtriatlon Wieringermeer 3
Jeugdtriatlon Wieringermeer 2
Jeugdtriatlon Wieringermeer 5
Jeugdtriatlon Wieringermeer 4
Jeugdtriatlon Wieringermeer 1

Sportakkoord helpt Vido bij oktober korfbalmaand

De maand oktober staat bij Vido voor de jeugd in het teken van de

vrienden en vriendinnen. Op deze manier willen we de kinderen op

een laagdrempelige manier kennis laten maken met de

korfbalsport. Ter voorbereiding op deze maand zijn er gymlessen

aangeboden op de onder- en middenbouw van basscholen in

Wieringerwerf. Jelmer en Roy van Korfbalkids verzorgde de lessen.

Door en prachtige bijdrage van het Sportakkoord kon de vereniging

deze gymlessen verzorgen. Naast de gymlessen zijn er ook clinics

verzorgd voor BSO Hollands Kroon.

Wij hopen op veel enthousiaste kinderen en de kinderen zijn van

harte welkom op de trainingen van woensdagmiddag (kinderen

van 4 t/m 10 jaar van 15.15-16.15 uur en kinderen van 11 t/m 13 jaar van 16.15-17.15 uur). Meer informatie is te vinden op www.korfbalverenigingvido.nl 

Lunchwandeling vanaf de Poldertuin

Atletiekvereniging DOKEV en Fysiotherapie Bianca Huiberts organiseren om de week op zaterdag een lunchwandeling vanaf de Poldertuin in Anna Paulowna. De wandelingen starten om 12.00 uur en vindenplaats op de oneven weken. Iedereen mag meewandelen, wil je meedoen neem dan je eigen lunch mee. De wandelingen duren ongeveer een uur en wanneer het nodig is wordt er gebruikgemaakt van rustpunten onderweg. 

Kracht en Balans training

In de regio van Anna Paulowna is er een kracht en Balans training voor 70 plus gestart onder leiding van fysiotherapeut Bianca Huiberts en topsporter Ciska van de Voort in samenwerking met de LSBO-HK. Naast het bewegen worden er voedingsadviezen en weegmomenten aangeboden door Diëtist & leefstijl Slim-Fit. De trainingen zijn op maandag en dinsdag van 11.30 tot 125 uur aan De Lange Ring 10 te Anna Paulowna. Om deze trainingen mogelijk te maken heeft het Sportakkoord financiële ondersteuning gegeven voor het aanschaffen van trainingsmaterialen en het opleiden van trainers. 

Zwem4Daagse Breezand

Van 16 t/m19 september organiseerde Zwembad Den Krieck de Zwem4daagse in Breezand. Voor de Zwem4daagse hebben de KNZB en Maarten van der Weijden Foundation de handen ineengeslagen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Zwembad Den Krieck was één van de locaties waar geld kon worden ingezameld en ze mochten zondag 19 september de Zwem4Daagse afsluiten samen met Maarten van der Weijden. Om van 19 september een feestelijke dag te maken
heeft Zwem- en Triathlonvereniging Oude Veer verschillende
activiteiten georganiseerd in en buiten het zwembad met behulp
van het Sportakkoord en i.s.m Team Sportservice. De vereniging
zorgde er ook voor dat Maarten van der Weijden op de fiets werd
opgehaald in Den Helder om vervolgens naar Breezand te fietsen.
Hiermee heeft de Zwem- en Triathlonvereniging Oude Veer
uiteindelijk € 2.300 opgehaald en in totaal is met deze
Zwem4Daagse € 4.283 voor Maarten vander Weijden Foundation
opgehaald. 

SSWW zet eerste Doortraproute uit in Wieringermeer

Waar kun je veilig, ontspannen en leuk fietsen? Dat wil stichting Sport en Welzijn Wieringermeer onderzoeken. Daarom zoekt ze fietsers die de allernieuwste Doortraproute willen testen en beoordelen. Download de route, stap op de pedalen en laat weten wat je ervan vindt.

Dit is de link naar de Doortraproute Wieringermeer. Een route door de Wieringermeer die vier dorpen met elkaar verbindt: Wieringerwerf, Middenmeer, Kreileroord en Slootdorp. 

Je kunt kiezen voor een route van ongeveer 25 kilometer en eentje van 40 kilometer. Allebei mooi, groen, met weinig obstakels en redelijk veilige fietspadkruisingen. We zijn benieuwd wat je van deze route vindt? Na afloop vragen we je dit beoordelingsformulier in te vullen: Doortrappen Enquête. 

Bootcamp on Water voor team van zwembad De Terp

De cursus Bootcamp on Water leidde tot veel hilariteit bij het team van zwembad De Terp, dat deze workshop volgde. Het was maandag 7 en dinsdag 8 juni voor iedereen een uitdaging om op de mat te blijven staan.

De deelnemers konden dankzij de subsidie van het lokaal Sportakkoord Hollands Kroon meedoen aan de cursussen.

Het materiaal, waaronder de matten, schafte De Terp via subsidie van de Hollands Kroonse Uitdaging aan. "Top hoe we deze activiteit dankzij deze twee subsidiekanalen in de markt konden zetten. De doelgroep vanaf 16 jaar is heel enthousiast gezien het feit dat de eerste avond meteen volgeboekt was", meldde het team in een mail. 

SSWW De Terp Bootcamp on Water juni 2021.jpg

Feestelijke opening beweegpark Move't Kreileroord

Team Sportservice, Sports2play en Team el Jackson hebben 29 mei gezorgd voor een feestelijke opening van multifunctioneel beweegpark Move't in Kreileroord. Op de dag waren er tal van beweegactiviteiten. Zo kon de jeugd meedoen aan een straatvoetbalclinic en Fit en Fun-beweegactiviteiten. Daarnaast trapten de aanwezigen hun eigen smoothie bij elkaar op de smoothiebike. 

Oranjefesival

Het oranjefestival van VV Succes is een feestochtend geworden voor alle deelnemers. Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar konden zaterdag 29 mei lekker voetballen en spelen met vrienden en vriendinnen. Na afloop kregen alle deelnemers een prachtige EK-bal.

Meer leden, buitenrijden in winter dankzij verlichting en springbalken voor alle lessen bij Wironruiters

De Wironruiters is al ruim 100 jaar een begrip op Wieringen. Maar ze kampte met ledenterugloop, zwaar financieel weer en verouderd materiaal. Na zware jaren kan de vereniging nu weer hoopvol vooruitkijken. Met budget uit het lokale Sportakkoord heeft de club buitenverlichting kunnen aanleggen rondom de rijbak en nieuwe springbalken en hindernissen kunnen bekostigen.

Voorzitter Linda Koning: “Met de nieuwe leden die we nu hebben, waaronder springruiters, kriebelt het ook om weer eens een officiële springwedstrijd te organiseren. Dit hebben wij jaren niet meer gedaan vanwege de terugloop van leden. Nu is dat hersteld. De nieuwe springbalken worden trouwens niet alleen voor springlessen gebruikt, maar ook bij alternatieve trainingen als balkjestrainingen, waar wij veel animo voor hebben. En tijdens de jeugdlessen wordt ze veel gebruikt om overheen of tussendoor te rijden.” (Foto's: Diana Breed)

Wironruiters Diana Breed 2021
Wironruiters Diana Breed 2021-1
Wironruiters 2021
Wironruiters 2021 Jessica

Lopend meer Bewegen bij av Dokev

Atletiekvereniging Dokev in Anna Paulowna geeft wandel- en looptrainingen waar iedereen aan mee kan doen. De trainingen zijn op dinsdag- en vrijdagavond en soms is er een extra training in het weekend. Fysiotherapeut en looptrainer Bianca Huiberts is hierbij aanwezig. Zo wordt er op een verantwoorde manier gewerkt aan een actievere levensstijl. Op dit moment doen er 35 deelnemers mee. "En we verwachten na de zomer nog zeker tien extra. 

 

De Lopend meer Bewegen-training is voor mensen van alle leeftijden die graag een steuntje in de rug hebben in het rustig opbouwen van de training. Voor die mensen die houden van een gevarieerde looptraining. Al wandelend bewegen, is een mooie start. Een dribbel maken kan daarbij dan weer een uitdaging zijn. Kijken of je wat meer kunt. Ook werken de trainers aan kracht, balans en behendigheid. Dat maakt de training erg gevarieerd.

Dit nieuwe initiatief is mede tot stand gekomen door een stimuleringsbudget vanuit het Sportakkoord: materialen en de trainers opleiden. 

Een handige atleet heeft een mooi rek gemaakt zodat de houten balanstollen en stokken veilig en droog opgeborgen kunnen worden. Met een trainingsklok en weerstandsbanden kunnen de trainingsgroepen beter gecoördineerd naast elkaar trainen zodat de (assistent)trainers hun handen vrij hebben om de sporters te begeleiden.

Dokev%20strandtraining_edited.jpg
Lopend meer bewegen in AP.jpg

Professionele training CV Wieringermeer met Smartgoals

Na een leerzame demo van Remy Kluvers van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon heeft CV Wieringermeer een financiële ondersteuning gekregen vanuit het Sportakkoord Hollands Kroon. Met deze financiële ondersteuning kon de club Smartgoals kopen. 

Smartgoals is een interactieve trainingsmethode die door veel profclubs en ook jeugdteams van het Nederlands Elftal worden gebruikt. Met een app worden pionnen met lichten bestuurd. Er wordt getraind op reactiesnelheid, veldoverzicht/inzicht en nauwkeurigheid. Hiermee stuurt de trainer de voetballers op afstand. Op een zeer leuke wijze worden de spelers beter. Bij de demo zagen we gelijk al dat de jeugd geprikkeld wordt door deze manier van oefenen en dat het aansluit bij gamen. Door de interactie blijven de spelers langer  geconcentreerd en langer gemotiveerd om de lichten te ‘verslaan’.

 

Ben je geen lid van CV Wieringermeer, maar wel geïnteresseerd in deze trainingsmethode? Wil je op een leuke, uitdagende manier je voetbalkwaliteiten verbeteren? Stuur een e-mail naar jeugdcommissie@cvwieringermeer.nl.

Smartgoals CV W'meer.png

Streetkings bij vv Succes

Zondag 28 maart werd bij voetbalvereniging Succes de zomertijdclinic gehouden. Een gelegenheid om iets bijzonders te doen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met ondersteuning van het Sportakkoord was het mogelijk om een clinic van Streetkings te organiseren. Streetkings houdt zich bezig met straatvoetbal en het doorgeven van de passie voor straatvoetbal. De captain van Streetkings is Edward van Gils. Behalve aanvoerder van zijn eigen straatvoetbalteam is hij ook aanvoerder van het straatvoetbalteam van voetballegende Ronaldinho (Ronaldinho Globe Street Team). De trainers waren al vroeg bij Succes om een trainingsparcours uit te zetten. Nadat de deelnemers dit uitdagende parcours hadden doorlopen, was er een afsluitende partij tegen de trainers zelf (alles conform de coronaregels). Tijdens deze partij vlogen de panna’s en andere tricks je om de oren.

Streetking vv Succes 2021.jpg

Wandelgroep in Wieringerwerf

AVW en VIDO hebben een wandeluurtje op donderdagochtend opgezet in Wieringerwerf. AV Wieringermeer heeft daarvoor een stimuleringsbudget ontvangen vanuit het Sportakkoord om de wandelactiviteit te promoten. De doelgroep is 50+ en de deelnemers gaan op pad onder begeleiding van een wandeltrainer. Daarna drinken ze nog een kopje koffie. 

Wandelgroep AVW-VIDO_21-5-2020.jpeg
Oprichting sportadviesraad 

Een groep vrijwilligers (sportbestuurders vanuit de Wieringermeer, Nieuwe Niedorp, Wieringen en Anna Paulowna) is druk bezig met de realisatie van een sportadviesraad in de gemeente Hollands Kroon. De groep is onder leiding van Cees Kooy, procesbegeleider namens het NOC*NSF, aan de slag gegaan met het onderzoeken welke actuele onderwerpen in de (lokale) sportsector er spelen en daarnaast is er bekeken welke kansen de groep ziet om sport en vitaliteit in de gemeente te versterken.

Naast aandacht voor kwalitatieve sportaccommodaties en talentontwikkeling is ook een verbeterd contact met de gemeente over sportzaken noodzakelijk. En het uitwerken en uitschrijven van gemeentelijk sportbeleid (met draagvlak onder de inwoners) is een belangrijk speerpunt voor de sportadviesraad. Er heeft inmiddels een kennismakingsgesprek plaatsgehad met de gemeente. 

Rabobank Kop van Noord-Holland heeft aangegeven het traject financieel te ondersteunen. 

En in de komende maanden gaat de groep aan het werk om tot officiële oprichting van de sportadviesraad te komen. Alles bij elkaar een spannend, soms onwennig proces, maar vooral met veel passie en de wil om samen te werken. Want optimaal en met plezier sporten in Hollands Kroon, dát is waar de nieuwe sportadviesraad zich graag voor inzet!

Reanimatie- en AED-cursus in de Wieringermeer

In januari en februari 2020 heeft er een reanimatie/AED-cursus plaatsgevonden, georganiseerd door stichting Sport en Welzijn Wieringermeer, in samenwerking met CVW Slootdorp (gastlocatie) en EHBO Wieringermeer (organisatie cursus).

Dit op verzoek van een aantal verenigingen in de Wieringermeer, om met een klein gezelschap of zelfs individueel deel te kunnen nemen aan een basis- of herhalingscursus.

Het aantal aanmeldingen was dermate groot dat de deelnemers over 2 avonden moesten worden verdeeld. Aan deze cursus hebben de volgende verenigingen deelgenomen: CVW Slootdorp, DWOW handbal, gymvereniging Advendo, tennis TC De Maaier, korfbal VIDO, Schietverenigingen Wieringermeer en Zwembad De Terp. Het blijkt een succes te zijn en komt op de jaarkalender!

Reanimatie AED in Wieringermeer
Reanimatie AED in Wieringermeer (2)
flyer AED 20200120
De Venne breidt mtb-route uit

Triathlonvereniging De Venne heeft de stap gezet. Een eerste toegekend stimulerlingsbedrag uit het Sportakkoord zette aan tot verder inzamelen. Niet alleen harde euro's, ook materialen kan de vereniging gebruiken voor uitbreiding op Wierholt. De Venne wil de mtb-route uitbreiden.

Deze boot vol hardhouten planken (zie foto) komt van een damwand die in de kanalen heeft gestaan. De schouders worden eronder gezet door de leden en zoals Gerard Wit zegt: "Ook al is het veel werk, de lage kosten blijven laag en... we dragen ons steentje bij aan duurzaamheid."

Verder heeft de vereniging het voor elkaar gekregen dat ze de bodemverhardingskorrels die bij de windmolenbouw gebruikt is, kan hergebruiken als verharding van het basispad. Een loonbedrijf heeft bovendien aangeboden grond te doneren wanneer die over is op bouwlocaties.

TV de Venne praktijkvb.jpg
bottom of page