top of page

Gratis webinar

sociale veiligheid

Centrum Veilige Sport Nederland van het NOC*NSF verzorgt twee gratis online inspiratiesessies over sociale veiligheid binnen de sport. Ted van der Bruggen van het Centrum is expert op het gebied van VOG's (Verklaring Omtrent Gedrag). Hij leidt beide sessies op woensdag 18 en vrijdag 20 november.  

Meer dan 20% van de Nederlanders in de leeftijd van 18 tot en met 50 jaar heeft in de jeugd tijdens het sporten ernstig emotioneel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Dat dit de ongemakkelijke waarheid is bleek deze maand uit het onderzoek dat in opdracht van NOC*NSF eind 2019 werd uitgevoerd.

 

Dit gegeven en nog veel meer schokkende cijfers zijn aanleiding om in de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon de twee gratis online inspiratiesessies aan te bieden in het kader van de lokale Sportakkoorden.

Voor wie? iedereen die zijn of haar sportvereniging sociaal veiliger wil maken 
Aanleiding? pesten, discriminatie, verbale agressie en andere grensoverschrijdend gedrag binnen de vereniging dat niet of nauwelijks opgemerkt wordt

Door wie? Centrum Veilige Sport Nederland, Ted van der Bruggen 

Datum en tijd? woensdagavond 18 november om 19.30 uur en vrijdag 20 november om 15.30 uur 

Duur? 5 kwartier 

Wat? interactieve inspiratiesessie met informatie en concrete adviezen. Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen het aanbod om individueel (!) online begeleid te worden waardoor de vereniging gratis VOG’s kan aanvragen.

Ted van der Bruggen: “Juist tijdens deze gedeeltelijke lockdown kunnen we de vereniging een enorme dienst bewijzen. Veel sportactiviteiten liggen stil. We bieden daarom handvatten om de juiste maatregelen te nemen. En dat vanuit huis, je kunt online deelnemen."

Aanmelden? ted.vanderbruggen@nocnsf.nl Meld in de e-mail: de datum van de gewenste inspiratiesessie, de naam van de vereniging, voor- en achternaam, de functie binnen de vereniging, e-mailadres en liefst ook telefoonnummer.

bottom of page